NLM dient motie in om de verkeersveiligheid van de Krijtenberg Beegden te verbeteren

dinsdag 19 december, 2023

In de zomer hebben inwoners van de Krijtenberg (wijk) te Beegden een petitie aangeboden aan de wethouder van gemeente maasgouw over veiligheidsaandachtspunten voor hun wijk. Deze petitie is door de bewoners van alle huizen van de krijtenberg getekend.


De inwoners vinden onder andere dat de krijtenberg een volwaardige tweede toegangsweg verdient voor nooddiensten en verkeer met spoed. Ook de in- uitrit naar de Krijtenberg (wiejerd) ervaren ze als niet overzichtelijk en niet veilig. De inwoners voelen zich in de communicatie niet gehoord en de  problemen op de Krijtenberg blijven bestaan. 

Fractievoorzitter Carsten Bours is enkele weken geleden uitgebreid in gesprek gegaan met de inwoners op de Krijtenberg te Beegden. NLM constateert dat problemen niet zijn opgelost en er veel onvrede is over de communicatie met de bewoners. Om de verkeersveiligheid te verbeteren zal NLM vanavond een motie indienen in de raadsvergadering. Het college oproepen hierbij de op- en afrit van de wijk Krijtenberg (Wiejerd) overzichtelijker te maken middels een aanpassing van het rijvlak. Daarnaast een volwaardige tweede toegangsweg te creëren voor bijvoorbeeld politie, brandweer, ambulance en ander spoedverkeer.  Op dit moment is er wel een smal wandelpad dat betiteld wordt als ontsluitingweg maar niet open is voor personenauto's. Ook grote brandweerwagens kunnen de Krijtenberg niet op of af wanneer de enige toegangsweg geblokkeerd is. Tevens wil Nieuw Links Maasgouw dat de stoepen overal op de Krijtenberg sociaal inclusief (rolstoeltoegankelijk) gemaakt worden door het verplaatsen van enkele lantaarnpalen. Bij het verkeersveiliger maken van de Krijtenberg willen we dat de bewoners van de Krijtenberg als klankbord betrokken worden en dat aanpassingen voor de zomer van 2024 uitgevoerd zijn.