Anneke Bours neemt afscheid als raadslid in Maasgouw

dinsdag 2 juli, 2019

Anneke Bours, raadslid in de gemeente Maasgouw voor de partij Nieuw Links Maasgouw, kondigde na 21 jaar politiek actief te zijn geweest, haar vertrek aan tijdens de laatste raadsvergadering. Zij wil graag plaats maken voor de volgende generatie. Jongeren hebben immers de toekomst volgens Anneke. Daarnaast wil Anneke meer tijd doorbrengen met haar familie. Iets wat er nu regelmatig bij inschiet.


“Het raadswerk gaat mij nauw aan mijn hart. In al die jaren heb ik geprobeerd mij zo optimaal mogelijk in te zetten voor de inwoners en andere belanghebbenden in de Gemeente Maasgouw.

Het is nu tijd om het stokje over te geven aan de volgende generatie, die op hun eigen wijze en met een frisse blik op zaken, de belangen zullen behartigen voor de Maasgouwse samenleving.

Binnen de partij zal ik op de achtergrond blijven fungeren als coach voor de junior raadsleden. Ik zal ze ondersteunen bij moeilijke beslissingen en ik wil graag mijn politieke ervaring met hen delen.

Pollie Kaal is voor mij een volwaardige vervangster. Zij heeft reeds als burgercommissielid en fractiesecretaris van Nieuw Links Maasgouw laten zien dat zij over voldoende kwaliteiten beschikt. Samen met Silvano Oosterwaal zal zij haar rol als raadslid goed vervullen, daarvan ben ik overtuigd. Dit maakt deze moeilijke stap gemakkelijker”, zegt vertrekkend raadslid Anneke Bours

“Het vooruitzicht op meer vrije tijd, stemt mij bovendien gelukkig omdat ik nu meer tijd kan doorbrengen met mijn gezin, mijn partner, zonen, schoondochters en ons 1e kleinkind . De tijd met mijn gezin en met name mijn kleinzoon brengt mij veel vreugde en geluk”, zegt de trotse oma.

“Dit afscheid is uiteraard dubbel. In de afgelopen 21 jaar heb ik veel vertrouwen mogen ontvangen van vele inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers en andere doelgroepen. Dit doet veel met een mens. Langs deze weg wil ik dan ook al deze mensen bedanken voor hun steun gedurende mijn politieke carrière”.

Mensen bedankt!

Anneke neemt officieel afscheid tijdens de raadsvergadering van 20 augustus a.s..